Fly-In 2023

Datum/Tijd:
Date(s) - 01/07/2023 - 02/07/2023
10:00 - 18:00

Locatie:
MASH VZW


Modelvliegclub MASH uit Wiekevorst bereidt zich voor op de jaarlijkse Fly-In die zoals steeds doorgaat tijdens het eerste weekend van juli. Voor dit jaar betekent dit dus dat op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 het mooiste en het meest spectaculaire op het gebied van radio bestuurde modelluchtvaart in Wiekevorst te zien zal zijn.

Tijdens het volledige weekend is er een doorlopend programma, zowel zaterdag als zondag gaan de vrije vluchten vanaf 10u00 van start. Dit betekent dat de aanwezige piloten om beurt hun toestellen
voorvliegen, een ervaren commentator zorgt voor de nodige achtergrondinformatie. Alle facetten binnen de hobby komen aan bod: kunstvlucht, zweefvliegen, helikopter, tweedekker, driedekker,… tweemotor, driemotor,… kortom, voor elk wat wils.

Een leuk extraatje is de mogelijkheid voor het publiek om de modellen van dichtbij te ontdekken. Hiervoor wordt de toegang tot de pits opengesteld tussen 12u00 en 12u30. Dit is een eenmalige gelegenheid voor elke bezoeker om vanaf de eerste rij alles te kunnen bewonderen en de bouwers/piloten van deze kunstwerken te ontmoeten. Enkele unieke foto’s van dichtbij zijn op dat moment uiteraard ook een must.

Om de kleintjes te plezieren zijn er in de loop van het weekend ook verschillende snoepdroppings voorzien, onder andere om 14u en om 16u. Meerdere modellen worden met snoep geladen, vliegen een korte vlucht en naar grote vreugde van de kinderen wordt de snoep nadien voor hen op het vliegveld gedropt.

Omdat we een zo ruim mogelijk publiek willen aanspreken en iedereen de gelegenheid willen geven te komen proeven van onze hobby is de toegang het volledige weekend gratis. Er is ruime parkeergelegenheid langs het terrein en dranken en snacks zijn aan democratische prijzen te verkrijgen.

Ook bij minder goed weer gaat het evenement gegarandeerd door.


Model Aero Club Heist is gebaseerd te Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Ons vliegterrein is gelegen langs de Wiekevorstse Goorweg 42 te Wiekevorst, waar we beschikken over een unieke graspiste van 150m lang en 50m breed. Omwille van de ruime lengte en ook het feit dat deze piste zeer goed aanvliegbaar is, kunnen ook grote modelvliegtuigen perfect worden voorgevlogen tijdens
onze Fly-In.