Werken aan de Wiekevorste-Goorweg

Zoals vele van onze leden al gemerkt hebben zijn er wegenwerken aan de gang in Wiekevorst.  Wel, ze komen dichter en dichter…..   De toegang komende langs de kant van Heultje was afgelopen weekend nog mogelijk.  Ook recht-op-recht doorsteken naar de Witte Gracht ging nog vlot.

Voor meer info: https://www.heist-op-den-berg.be/werken/wiekevorstse-goorweg

Toch nog even wat leuker nieuws.  Er is een ‘nieuw’ electro vliegerke in de club. De batterijen voor de servo’s en ontvanger zijn groter als waar vele anderen hun motor mee voeden 🙂    Meer dan waarschijnlijk zal dit toestel echter naar benzine omgebouwd worden.

Winter BBQ

Meer info ivm onze winter BBQ: hier klikken of via het evenement menu bovenaan.

Moois op het plein…

Afgelopen zaterdag was het een onverwacht zalige hobby dag. Ondanks de beperkingen vanwege de werken aan onze piste was er heel wat moois te bespeuren.

Af te bouwen ARF Thunderbolt – Razorback:

Ronny z’n 1/2 scale SV4 krijgt een kleurtje….

Bart & Sef hun Tony Nijhuis Lancaster in het zonnetje… en ja hoor de romp staat ook al ver.

Het was een hete zomer, ook voor onze piste….

Het gras van onze piste heeft de hete zomer niet overleefd. Een drastische aanpak was vereist. Spijtig genoeg legt de heraanleg wel beperkingen op het vliegen in het na- en voorjaar. Langs de andere kant gaan we na deze werken weer een frisse piste hebben. Gelukkig wordt er een tijdelijke piste voorzien om toch nog wat beweging toe te laten.

Tombola ten voordele van onze Fly-In medewerkers.

Hieronder de verdeelde prijzen met de winnaars:

Ballonvaart  www.ballonnetjevaren.be, geschonken door onze club
Rene Vloeberghs
Drone geschonken door aerobertics.be
Cindy van Regenmortel
Drone geschonken door aerobertics.be
Noah Winand
Waardebon 50€ geschonken door albatrosmodelbouw.be
Terry
Waardebon 25€ geschonken door albatrosmodelbouw.be
Peter De Prince
Waardebon 25€ geschonken door albatrosmodelbouw.be
David Verboven
Een pet met MASH logo
Inge Witvrouwen

 

Om de naarstige helpers te bedanken had m’n meer kans op winnen naarmate er meer uren geholpen werd. Voor details hoe de kansbepaling in elkaar steekt spreek je best Bruno eens aan.  Het blijft een tombola, dus ook iemand die 1 shift geholpen heeft kon iets winnen….

Nogmaals dank aan elke helper, hopelijk ben je er volgend jaar weer bij,

Vanwege het bestuur en feestcomité

Fly-In 2018

Onze jaarlijkse Fly-In & BBQ zit er weer op.  Dit jaar hadden we voor de verandering eens geluk met het weer, het was een zeer geslaagde editie. Kers op de taart was de aanwezigheid van de “Red Devils Belgium” met hun promo tent, samen met de onvergetelijke afsluiter: een formatie vlucht op schaal 1:1 van een Trojan T-28 en Spitfire (ja, de grote jongens)!!!

Foto’s via: https://www.mash.be/mash-fly-in-2018/ en onze Facebook pagina: Model Aero Sport Heist – MASH vzw

Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers om er weer eens iets speciaals van te maken.

 

Filmpjes

Sommigen hebben ze al teruggevonden, anderen nog niet. Met dank aan René hebben we weer enkele hele mooie filmpjes ter beschikking.  In het maken van dergelijke kwalitatieve filmpjes kruipen heel wat uren. Geniet er dus van, hieronder staan ze nog eens makkelijk bij elkaar.
Bekijk ook even de ander filmpjes op ons YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCXdLTTLfos3O4xT1knIzcSA

Eerste vlucht T-28 Trojan: zeer geslaagd!

Een niet te vergeten dag. Een mooie opkomst, bedankt aan alle aanwezigen!!!!

 

 

Gezocht: filmpje van de landing.

T-28 Trojan Maiden Flight – Uitnodiging

!!!! Datum gekend: 15/4/2018  !!!!

 

Beste modelbouwer,

Ruim 6 jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om een schaalmodel te bouwen van de North American T-28 Trojan op schaal 1:3.5.  Vijf jaar bouwen later is dit mooie én unieke toestel eindelijk klaar voor zijn eerste vlucht.

Daar zijn we enorm blij mee en we kijken er volop naar uit!

 

Er zijn nogal wat modelbouwers die in ons project interesse hebben getoond en de afgelopen maanden hebben meerdere personen de vraag gesteld wanneer de eerste vlucht exact plaats zou vinden.  Daarom hebben we besloten rond de “maiden flight” een mooie en goed gevulde vliegdag te organiseren bij onze thuisclub, M.A.S.H. te Wiekevorst.

Omdat we dit moment met zoveel mogelijk mensen samen willen vieren, willen we graag dat ook jij er bij bent!

Om het geheel wat aan te kleden zullen we ook zorgen voor nog enkele andere mooie vliegdemonstraties van onze clubleden.  Zo verwachten we onder andere ook de aanwezigheid van de Boeing Stearman van Frans Tanghe, het Mini Red Devils Marchetti team, de Corsair op schaal ¼ van Sam Pets, verschillende acro demonstraties op muziek, een Fournier op schaal 1.2.5, een zweef- en sleepdemo, en nog veel meer…

Ook Aerobertics on Tour zal aanwezig zijn om de aanwezige piloten professioneel bij te staan met afregelen, programmeren, instellen van toestellen, zenders, motoren,… etc.  Er worden demo’s gegeven en je kan zelf toestellen testen,…  Breng gerust ook je eigen toestel mee indien je dit graag wil laten afstellen onder professionele begeleiding van het Aerobertics team.

Bovendien is er een mogelijkheid dat, als kers op de taart, de T-28 Trojan (full scale) waarnaar het model is nagebouwd, enkele mooie passages zal maken in de loop van de dag.

Omdat we de kansen op mooi weer zo groot mogelijk willen houden (lees: geen regen en weinig wind) houden we de definitieve datum nog even in beraad.  We hebben zondag 15 of zondag 22 april in gedachten dus noteer deze beide alvast in jullie agenda.  Bedoeling is om de weersvoorspelling af te wachten tot een 5-tal dagen voordien.

We hopen op een flinke opkomst en zullen ook de nodige dranken en hamburgers voorzien aan een democratische prijs en een glaasje bubbels zal zeker ook niet ontbreken om de eerste vlucht te vieren.

Twijfel dus niet om deze dag samen met ons te beleven, het belooft ongetwijfeld de moeite te worden.

Hopelijk tot dan!

Kurt Rombauts en Marc Van Passel