Categorieën
Homepage

T-28 Trojan Maiden Flight – Uitnodiging

!!!! Datum gekend: 15/4/2018  !!!!

 

Beste modelbouwer,

Ruim 6 jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om een schaalmodel te bouwen van de North American T-28 Trojan op schaal 1:3.5.  Vijf jaar bouwen later is dit mooie én unieke toestel eindelijk klaar voor zijn eerste vlucht.

Daar zijn we enorm blij mee en we kijken er volop naar uit!

[column col=”1/2″][/column]
[column col=”1/2″][/column]

 

Er zijn nogal wat modelbouwers die in ons project interesse hebben getoond en de afgelopen maanden hebben meerdere personen de vraag gesteld wanneer de eerste vlucht exact plaats zou vinden.  Daarom hebben we besloten rond de “maiden flight” een mooie en goed gevulde vliegdag te organiseren bij onze thuisclub, M.A.S.H. te Wiekevorst.

Omdat we dit moment met zoveel mogelijk mensen samen willen vieren, willen we graag dat ook jij er bij bent!

Om het geheel wat aan te kleden zullen we ook zorgen voor nog enkele andere mooie vliegdemonstraties van onze clubleden.  Zo verwachten we onder andere ook de aanwezigheid van de Boeing Stearman van Frans Tanghe, het Mini Red Devils Marchetti team, de Corsair op schaal ¼ van Sam Pets, verschillende acro demonstraties op muziek, een Fournier op schaal 1.2.5, een zweef- en sleepdemo, en nog veel meer…

[column col=”1/2″][/column]
[column col=”1/2″][/column]

Ook Aerobertics on Tour zal aanwezig zijn om de aanwezige piloten professioneel bij te staan met afregelen, programmeren, instellen van toestellen, zenders, motoren,… etc.  Er worden demo’s gegeven en je kan zelf toestellen testen,…  Breng gerust ook je eigen toestel mee indien je dit graag wil laten afstellen onder professionele begeleiding van het Aerobertics team.

Bovendien is er een mogelijkheid dat, als kers op de taart, de T-28 Trojan (full scale) waarnaar het model is nagebouwd, enkele mooie passages zal maken in de loop van de dag.

Omdat we de kansen op mooi weer zo groot mogelijk willen houden (lees: geen regen en weinig wind) houden we de definitieve datum nog even in beraad.  We hebben zondag 15 of zondag 22 april in gedachten dus noteer deze beide alvast in jullie agenda.  Bedoeling is om de weersvoorspelling af te wachten tot een 5-tal dagen voordien.

We hopen op een flinke opkomst en zullen ook de nodige dranken en hamburgers voorzien aan een democratische prijs en een glaasje bubbels zal zeker ook niet ontbreken om de eerste vlucht te vieren.

Twijfel dus niet om deze dag samen met ons te beleven, het belooft ongetwijfeld de moeite te worden.

Hopelijk tot dan!

Kurt Rombauts en Marc Van Passel